Szabó Sándor a Voksra Váróban: április 3-a után visszaadjuk a településeknek az elvont forrásokat!

A folyamatos munkában hisz Szabó Sándor, aki az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje az áprilisi parlamenti választáson Csongrád-Csanád megye 1-es választókerületében.
Szeged.hu

2022. február 12. 21:02

Szabó Sándor a Voksra Váróban: április 3-a után visszaadjuk a településeknek az elvont forrásokat!

Szabó Sándor a Szeged Televízió Voksra Váró című választási műsorában pénteken azt mondta: Szeged és a választókerület települései érdekét szeretné képviselni a parlamentben április 3-a után is.

 

Szabó visszaemlékezett, előfordult, hogy a pártjával szemben is képviselte Szegedet az országgyűlésben. Elmondta: nem kíván a megyei fideszes képviselőkkel foglalkozni, de azt látja, hogy vannak olyanok, akik nem vesznek részt túl mélyen a munkában.

 

Az ellenzéki országgyűlési képviselő azt mondta: tartotta magát ahhoz, hogy elsősorban helyi képviselő, és csak másodsorban országos politikus. Szabó Sándor 2021-ben 16-szor szólalt föl a Parlamentben, és 44 egyéni indítványt is benyújtott.

 

Többségében olyan ügyekben nyilvánult meg, amik általánosan, az ország nagy részére igaz, de ezeknek mindig volt egy „szegedi lába”. Példaként említette az esélyteremtő oktatással, minőségi egészségügyi ellátással, az önkormányzatok jogainak és forrásainak védelméről és a családok valódi támogatásával és a családi pótlék emelésével kapcsolatos indítványait, felszólalásait.

 

Szabó Sándor szerint az emberek nem feltétlenül veszik észre azt, hogy a kormány folyamatosan szorongatja az önkormányzatok torkát, de ha nem viszik el a szemetet, kátyúsak az utak, rosszak a járdák, akkor már feltűnhet a lakosoknak az, hogy az Orbán-kormány folyamatosan milliárdokat von el a településektől.

 

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: április 3-a után és a kormányváltás után vissza fogják adni a településeknek azokat a forrásokat, amiket az Orbán-kormány elvont.

 

 

 

Címlapon

mutasd mind