Szabó Sándor: Orbán terve csődöt mondott, az uniótól nem kap több pénzt, és barátja, Putyin sem tudja kisegíteni

A szegedi országgyűlési képviselő nem érti, ha jól ment a magyar gazdaságnak, akkor miért nem emelték érdemben az ápolók, tanárok, rendőrök és köztisztviselők bérét Magyarországon. Szabó Sándor szerint Magyarországnak a helye az Európai Unióban van, nem Oroszország fennhatósága alatt.
Szeged.hu

2022. április 03. 09:03

Szabó Sándor: Orbán terve csődöt mondott, az uniótól nem kap több pénzt, és barátja, Putyin sem tudja kisegíteni

Pedagógusok, egészségügyi szakdolgozók, nyugdíjasok, rendvédelmi dolgozók és a köztisztviselők fizetését is rendezni kell, mivel az elszabadult infláció felemészti a bérüket – mondta Szabó Sándor a Szeged Televízió választási műsorában. A Csongrád-Csanád megyei 1-es választókörzet, benne Szeged országgyűlési képviselője – aki indul a vasárnapi választáson is –, hozzátette: 12 éve lett volna a Fidesz-kormányoknak érdemben rendezni a tanárok és az egészségügyi szakdolgozók helyzetét.  

 

Szabó Sándor azt is megjelölte, hogy miből fedeznék a legrosszabbul kereső állami alkalmazottak béremelését:  

 

  • szerinte kormányváltás után, mivel azonnal helyreállítanák a jogállamiságot, az unió kifizeti az elszabadult korrupció miatt eddig visszatartott pénzeket Magyarországnak.
  • illetve százmilliárdok spórolhatók a korrupció megszüntetésén is.

 

Az ellenzéki országgyűlési képviselő azt mondta, több ezer milliárd forinttal több érkezhet Magyarországra. Szabó Sándor úgy fogalmazott, ezek a források alkalmasak lesznek arra, hogy a magyar gazdaság átvészelje a nehéz időszakot.

 

„Nem látom, hogy Orbán Viktor akarná teljesíteni az unió korrupcióellenes követeléseit, eddig sem akarta” – tette hozzá.

 

Szabó Sándor hangsúlyozta: Szegednek nagyjából hasonló mértékű uniós források állnak majd rendelkezésére mint korábban, de ehhez az kell, hogy elinduljanak a pénzek. 

 

Szeretnék folytatni a bölcsődék, óvodák és iskolák felújításáról a környezetbarát és zöld fejlesztéseket, valamint folytatják az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásokat, annak érdekében, hogy tompítsák a lakhatási nehézségeket, ami az egész országra jellemző lett az elmúlt 12 évben. Szabó Sándor azt is elmondta, büszke Szeged 1200 millió forintos szociális hálójára, ezt is meg kívánják őrizni.

 

Nézze meg a beszélgetést a Szeged Televízióban!

Címlapon

mutasd mind