Stummer János a Témában: Mindent elkövet a kormány azért, hogy alaptalanul háborúpártisággal vádolja az Egységben Magyarországért szövetséget

Szijjártó Péter lemondását követeli az ellenzék miután – sajtóinformációk szerint – az orosz titkosszolgálatok hozzáférhettek a magyar külügy informatikai rendszeréhez. Közben a külügyminiszter szerint Márki-Zay Péter megállapodott az ukrán fegyverszállításról, csakhogy egy olyan Twitter-üzenetre utal, ami sehol nem lelhető fel. Balogh Judit hírigazgató vendége Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke.
Garai Szakács László

2022. április 01. 16:12

Stummer János a Témában: Mindent
elkövet a kormány azért, hogy alaptalanul háborúpártisággal
vádolja az Egységben Magyarországért szövetséget

Szijjártó Péter Szegedről posztolta azt a videót, amely erről a bizonyos Twitter-bejegyzésről szól. Márki-Zay Péter szerint ez is csak olcsó kampányhúzás, amivel el akarják terelni a figyelmet arról, hogy Vlagyimir Putyin hekkerei évek óta hozzáférnek a Külügyminisztérium teljes informatikai rendszeréhez. Stummer János a Témában ennek kapcsán azt jegyezte meg, hogy azt gondolták Szijjártó agytrösztjei, hogy ha egyből támadnak ebben a kérdésben, akkor megoldják ezt a „problémát”.

 

– Szijjártó a szokásos, kackiás modorában esett neki az ellenzéknek – mondta a jobbikos országgyűlési képviselő. Azt is megjegyezte, egy jól működő országban egy ilyen eset nem történhetne meg. Stummer szerint a magyar jogállamiság állapotáról minden elmond az, hogy neki is, mint a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökének, nagyon sok új információ volt a Direkt36 cikkében. Az ügy kapcsán még érdekesebb Szijjártó Péter orosz kitüntetése, hiszen, ha tudta, hogy az oroszok benn vannak a külügy szerverein, az is tragikus, de az is, ha nem tudott erről és úgy vette át. – Mindkét lehetőség azt jelenti, Szijjártó Péter alkalmatlan a feladatára, Szijjártó Péter megbukott külügyminiszterként.

 

Nézze meg (újra) az interjút!

Címlapon

mutasd mind