Strasbourgig viszik a sztrájktörvényt a tanárok; kezdődik a Bortér – Téma, 2022. szeptember 14-én (frissítve)

A Szeged Televízió hírháttérműsora Balogh Judittal. Vendégek: Tarnay Attila, a Pedagógusok Szakszervezetének megyei elnöke,  Tóth Jánossal, a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke és Dula Bence egri borász.
Szeged.hu

2022. szeptember 14. 19:30

Strasbourgig viszik a sztrájktörvényt a tanárok; kezdődik a Bortér – Téma, 2022. szeptember 14-én (frissítve)

Ezek a szerdai Téma témái:

 

  • „A kormány rendeletileg úgy alakította a kötelező szabályokat, hogy lényegében még a tanulók se vegyék észre, ha tanáraik sztrájkolnának” – írja közleményében a Magyar Helsinki Bizottság. Ezzel gyakorlatilag megvonták a tanároktól a sztrájkjogot. Mivel a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete már minden hazai jogorvoslatot kimerített, a strasbourgi bírósághoz fordultak. Vendégünk a Témában Tarnay Attila, a PSZ megyei elnöke.
     
  • Már hétfőn megrohamozták a jegyzőket azok, akik többgenerációs családi házban élnek, ezért kedvezményes többletfogyasztást igényelnének a rezsire. Az igazolás megszerzése azonban bonyolultabb lehet, mint gondolnánk, hiszen még nincs egységes ügymenet az országban. Tóth Jánossal, a Jegyzők Országos Szövetségének elnökével beszélgetünk.
     
  • Ma kezdődik a 10. Bortér Szegeden. Több mint 100 pincészet borait lehet ilyenkor megkóstolni a Dóm téren. A stúdióban vendégünk Dula Bence egri borász.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható