Stefánia, verssétány – Szegedi Híradó, 2022. április 11-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. április 11. 19:00

Stefánia, verssétány – Szegedi
Híradó, 2022. április 11-én
  • Összesen kilencmillió forint – ekkora büntetést szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság az érvénytelen népszavazás mellett kampányoló civil szervezetekre. Az országgyűlési választásokkal egyidőben tartott gyermekvédelminek nevezett referendumra több mint 1,7 millió érvénytelen szavazat érkezett. A civilek szerint a most kiszabott bírsággal azt a közösséget hallgattatnák el, amelyik demokratikus úton buktatta meg a kormány propaganda-népszavazását.
  • A koronavírus elleni vakcinák nemcsak az egészséges, de az autoimmun betegek esetén is hatásosak – erre a következtetésre jutott a Szegedi Biológiai Központ valamint a Szegedi Tudományegyetem Reumatológiai és Immunológiai Klinikájának kutatócsoportja. Az autoimmun betegeknél azonban minden vakcina esetében kisebb védettséget mértek, mint az egészségeseknél.
  • Városszerte a magyar költészetet ünnepelték, hiszen április 11-e József Attila születésnapja. A Somogyi Könyvtárra két év után újra akár saját költeményeket is lehetett ragasztani, a Kőrösy József Technikum pedig folytatta több éves hagyományát, és verssétánnyá alakították a Stefániát. A Weörös Sándor Általános Iskolában pedig új olvasósarok avatásával ünnepeltek.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

Címlapon

mutasd mind