Sporttudományi konferencia: korszerű módszereket tanultak – Szegedi Híradó, 2022. április 22-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. április 22. 19:00

Sporttudományi konferencia: korszerű módszereket
tanultak – Szegedi Híradó, 2022. április 22-én
  • A napi koronavírus adatokat nézve az látszik, hogy jelenleg visszaszorulóban van a járvány hazánkban. A vizsgált szennyvízmintákban is csökkent a vírus örökítőanyagának koncentrációja, bár Szeged esetében emelkedés tapasztalható. Ez a változás érezhető az oltakozási kedvben is. Jelentősen visszaesett azok száma, akik most szeretnék felvenni a vakcinát. Van olyan szegedi háziorvos, aki hetek óta egyetlen injekciót sem adott be. A kórházi oltópontokon is már csak két nap oltanak.
  • Éves szinten több tonna szemetet és veszélyes hulladékot kénytelen az IKV Zrt. elszállíttatni az általa kezelt területekről, ennek költsége több millió forint. A Föld napján most a cég munkatársai a Mérey parkban takarítottak és ültettek cserjéket. Így próbálták felhívni az ott élők figyelmét arra, hogy mindenki szeret tiszta és zöld környezetben élni. Ennek biztosításához pedig nem is kell egyéb, mint egy kis odafigyelés.
  • Nem a felszerelés hiánya a legnagyobb baj a mindennapos testnevelésben, hanem az, hogy az oktatás nincs modernizálva. Erre szeretnének megoldást találni, ezért is szervezte meg a Szegedi Szakképzési Centrum, valamint a Gábor Dénes Szakgimnázium a sporttudományi konferenciát.

 

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!

Címlapon

mutasd mind