Soós Adrianna a Témában: Valós megoldásokat akarunk az egészségügyi szakdolgozóknak!

Garai Szakács László

2022. május 25. 16:21

Soós Adrianna a Témában: Valós
megoldásokat akarunk az egészségügyi szakdolgozóknak!

Már most is vannak többletfeladatok, a menekültek ellátása is sok helyen az egészségügyi apparátusra hárul, azaz az egészségügyi veszélyhelyzet végéhez közeledve is jócskán vannak feladataik az egészségügyi szakdolgozóknak. A Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetének elnöke a témában azt is mondta, a szabadságokat továbbra sem tudják kivenni. – Már 2023-ig, sőt, 2024-ig átvihetők a szabadságok, ennek ellenére továbbra is kérdéses, hogy ez az agyonsanyargatott állomány hogyan fogja kivenni ezeket a szabadságokat. Újabb és újabb feladatok jönnek, nem tüntethetünk, nem sztrájkolhatunk, a felmondási tilalommal a nyugdíjba menést is lehetett korlátozni. Nagyon bízom benne, ez nem folytatódik – mondta Soós Adrianna.

 

Szerinte nagyon egyszerűen meg lehet tartani az egészségügyi dolgozókat: kapjanak megfelelő bánásmódot és rendes fizetést az elvégzett munkájukért.

 

„Nem lehet heti hatvan meg hetvenkét órát dolgoztatni az egészségügyben dolgozókat. Ahogy azt sem lehet elvárni, hogy munka után egy másik kórházban folytassák. Jelenleg nagyon sok helyen ez a helyzet!”

 

Nézze meg (újra) a beszélgetést!

Címlapon

mutasd mind