Simkó Edit a Szeged Televízióban: eddig több száz tanár jelezte, letétbe helyezi a felmondását (frissítve)

A felmondásokat ügyvéd és közjegyző jelenlétében letétbe helyezik, senkiről semmilyen adat nem szivárog ki, az egész titkos – mondta a Szeged Televíziónak a mozgalmat indító tanárnő.
Szeged.hu

2022. május 25. 11:06

Simkó Edit a Szeged Televízióban: eddig több száz tanár jelezte, letétbe helyezi a felmondását (frissítve)

„Fogjatok össze és helyezzétek letétbe felmondásaitokat” 

 

– erre, a közös felmondásra buzdítja a pedagógustársadalmat Simkó Edit tanár. Szavaira már több százan reagáltak: 

 

a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában bejelentette, hogy eddig több százan jelezték, letétbe helyezik a felmondólevelüket. 

 

„Nem most kezdtünk erről beszélni a végtelen tehetetlenségünkben, több százan már jelezték. A szakszervezettől is jogi támogatást kapunk, de ezt magunknak kell csinálni. Ez egy egyéni döntés, mint a polgári engedetlenség volt” – fogalmazott Simkó Edit, aki szerint a tanárok végső elkeseredésükben választják ezt a lépést.

Simkó Edit

A mozgalmat indító tanár szerint a pedagógusok jó munkaerőnek bizonyulnak, gyorsan tanulnak, szerinte könnyen találnak majd állást, ugyanakkor ő maga sem szívesen mond fel, hiszen belső késztetése van arra, hogy tanár legyen.

 

„Nem szeretném elhagyni a pályám. Nagyon fontos, hogy szeretem a hivatásomat, tanár szeretnék maradni, viszont van egy igényességem és egy belső drive-om, és ha ezt az értéket nem tudom képviselni, akkor ott nincs maradásom. Rossz munkát nem szeretnék végezni.”

 

Simkó Edit a Szeged Televíziónak azt is elmondta, a felmondásokat ügyvéd és közjegyző jelenlétében letétbe helyezik, senkiről semmilyen adat nem szivárog ki, az egész folyamat titkos. Csak akkor adják le a felmondásokat, ha megfelelő mennyiségű felmondólevél összegyűlik ahhoz, hogy nyomást tudjanak gyakorolni a kormányra.

 

 

Nézzék meg a beszélgetést!

 

(Nyitóképünk illusztráció, fotó: MTI/Komka Péter)