Robotikára oktatják már a legkisebbeket is – Szegedi Híradó 2023. március 17-én

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Garai Szakács László

2023. március 17. 19:00

Robotikára oktatják már a
legkisebbeket is – Szegedi Híradó 2023. március 17-én
  • Szegeden is magasak a lakásárak. Egy közepes panelért is elkérnek 30–35 millió forintot. Ez szinte annyi az ingatlanpiaci szakértők szerint, mint Győrben. A magas árak leginkább a fiatalokat hozzák nehéz helyzetbe, hiszen önerőből, szülői segítség nélkül szinte lehetetlen saját otthont teremteni. Hitelt felvenni pedig nagyon meggondolandó, hiszen a magas kamatok miatt a törlesztőrészletek is magasak lesznek.
  • Ma Szegeden is 10–12 iskolában folytatódott a csütörtökön kezdődött tanársztrájk. Így emlékeztek arra, hogy a két pedagógus szakszervezet egy évvel korábban határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdetett meg. Nemcsak órák maradtak el, hanem egy szakmai konferencián is megvitatták, miért elfogadhatatlan számukra a kormány őket érintő új törvénytervezete.
  • Hatalmas a programozóhiány. A felmérések szerint mintegy ötvenezer informatikus szakember hiányzik a magyar munkaerőpiacról. Az ágazat egyik legdinamikusabban fejlődő területe a robotika. Ez iránt pedig már a gyerekek érdeklődését is fel lehet kelteni. A megyei iparkamara ezért idén nyolc iskolába is szervez robotikai bemutatót és interaktív foglakozásokat. Az első ilyen foglalkozás ma délelőtt volt a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

Címlapon

mutasd mind