Révész Sándor Szegeden gyógyult stroke-ja után – Diagnózis, 2022. augusztus 1.

A Szeged Televízió regionális egészségügyi magazinjában először a segélyhívások fontosságáról beszélgettünk, többek között arról is, miért fontos, hogy már a gyerekek is tudják használni a 112-es telefonszámot, el tudják mondani az összes fontos információt baj esetén, amikor hívják ezt a számot. Aztán bemutattuk Révész Sándor gyógyulását, akit a Szent Vincent Rehabilitációs Központ vezetője hívott fel, hogy szeretne neki segíteni. Végül a nyári véradás fontosságára hívtuk fel a figyelmet.
Karajkó-Németh Marietta

2022. augusztus 09. 14:18

Révész Sándor Szegeden
gyógyult stroke-ja után – Diagnózis, 2022. augusztus 1.

A nyári szünetben megsokszorozódnak azok az esetek, amikor valamiért mentőt kell hívni. Sokszor gyerekek kell a 112-re telefonálni. De vajon tudják-e, hogy mit kell tenni, ha baj van, és mégis, hogyan, mit tanítsunk nekik a segélyhívásokról? A Diagnózis vendége Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa.

 

Szegeden, a Szent Vincent Rehabilitációs Központban erősödött a Piramis énekese, Révész Sándor. A rockzenész március közepén kapott stroke-ot, pár nappal később már az egész ország tudta, mi történt vele. Détári Vilmos, a szegedi intézet alapító-tulajdonosa pedig azonnal írt neki, szívesen részt vesznek az énekes rehabilitációjában.

 

A nyár a balesetek időszaka is: ilyenkor vérhiány rendszeres, jóval több véradóra lenne szükség. A műsor vendége Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének vezetője.

 

Nézze meg az adást!