Rácz Attila Témában: a borászok harmada új a 26. Szegedi Borfesztiválon

Két év kihagyás után végre ismét a Széchenyi téren koccinthatunk Szegedre. A 26. Szegedi Borfesztiválon mintegy 160 borászat, köztük az elmúlt évek legjobb magyar bortermelői mellett kézművesek és koncertek várják a kilátogatókat. A Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorának vendége Rácz Attila volt, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője.
Szeged.hu

2022. május 13. 16:31

Rácz Attila Témában: a borászok harmada új a 26. Szegedi Borfesztiválon

Rácz Attila azt mondta, a járvány tönkretette a fesztiválipart, a szakértők szerint 4-5 év kell, mire teljesen helyreáll az ágazat. A Szegedi Borfesztivál szervezése is nagyon nehéz volt, a borászok harmada új lesz idén. Van, aki csődközeli helyzetbe került, sok borászatnak el kellett küldenie az alkalmazottait, és mivel Szegeden is munkaerőhiány van, nehéz alkalmazottakat találni.

 

A május 13. és 22. között megrendezett Szegedi Borfesztivál továbbra is ingyenes a látogatóknak, annak ellenére, hogy más nagyvárosokban akár 5000 forintot is elkérnek egy napijegyért. Ráadásul a szegedi fesztivál nem zár be éjfélkor, péntekenként és szombatonként bőven a másnapra húzódnak a borozások a Széchenyi téren.

 

„Az ingyenesség miatt sokkal többen ki tudnak jönni, azok is, akik csak egy deci bort kóstolnának” 

 

– tette hozzá Rácz Attila.

 

A szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője kiemelte: 150 kézműves kiállító is árulja termékeit a fesztivál ideje alatt a Kárász utcán és a Dugonics téren, de lesz Gasztroudvar is. A Szeged Napja ünnepségsorozat csúcspontjaként a május 21-i hétvégén nagykoncertek is lesznek a Dóm téren. Ekkor tartják a 21. Hídivásárt is a Belvárosi-hídon, a Híd utcában és az Oskola utcában. Új helyszínként a Móra-park is bekapcsolódik az eseményekbe, itt az országos mazsorettbajnokságot tartják.

 

A 26. Szegedi Borfesztivál térképe a kiállítókkal

 

Címlapon

mutasd mind