Pusztai Erzsébet, egészségpolitikus a Témában: kötelessége lenne a kormánynak nyilvánosságra hozni a várólistákat

Eltűntek a kórházi várólisták. Sajnos nem azért, mert már nem kell hónapokat várni egy-egy műtétre, hanem csak az ezekről szóló nyilvántartást tüntették el a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapjáról.
Vass Imre

2022. február 09. 13:50

Pusztai Erzsébet, egészségpolitikus a Témában: kötelessége
lenne a kormánynak nyilvánosságra hozni a várólistákat

Pusztai Erzsébet szerint a kormánynak kötelessége lenne ezeket az adatokat nyilvánosságra hozni, hisz az érintettek számára csak így lehet kiszámíthatóvá tenni a várakozási időt és csak így lehet kontrolálni, hogy tisztességesen működjenek a várólisták.

 

A szakember szerint a kormány rossz döntéseket hozott az egészségüggyel kapcsolatban és rossz időben hozta meg ezeket, egy világjárvány idején. Szerinte az orvosok fizetésemelésére szükség volt, de ebből hiányzik a teljesítményt elismerő rész. A jelenlegi rendszerben semmi nem ösztönzi az orvosokat arra, hogy minél több műtétet végezzenek el – tette hozzá.

 

Egy ilyen járványhelyzetben mindenkinek fontos lenne, hogy pontos adatokhoz jusson. Ezért érthetetlen, hogy az Orbán-kormány korlátozza a sajtót abban, hogy érdemi munkát végezhessen a kórházakban. Ez bizalmi kérdés is – mondta Pusztai Erzsébet.

 

A beszélgetést teljes terjedelmében itt tekinthetik meg:

 

Címlapon

mutasd mind