Puszta kézzel ölhette meg feleségét a Hétvezér utcai gyilkos

A házban élők nem hallottak semmit, a régóta ott lakók nem is igazán ismerték a házaspárt, de azt elmondták a Szeged Televíziónak, hogy olykor hangosan veszekedtek.
Szilágyi Dóra

2022. november 17. 16:11

Puszta kézzel ölhette meg feleségét a Hétvezér utcai gyilkos

A rendőrség kezdeményezte annak a férfinak a letartóztatását, aki szerdán este bement a Szegedi Rendőrkapitányságra és bevallotta, hogy megölte feleségét. A 45 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, emberölés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul ellene és kezdeményezték letartóztatását.

 

Egy Hétvezér utcai háznál helyszíneltek a rendőrök szerdán este 10 óra körül Szegeden, miután egy férfi maga jelentette a Szegedi Rendőrkapitányságon, hogy megölte párját. Az épületet lezárták, a nyomozók a lakásban és a közös helyiségekben vizsgálódtak. Bár a házban 18 lakás van, azt, hogy a közelükben tragédia történt, senki nem vette észre. A szomszédok közül voltak, akik csütörtökön délelőtt a Szeged Televízió stábjától hallották először, hogy gyilkosság történt.  

 

„Itt van egy zajos házaspár, akik mindig vitatkoztak egymással. De most nem hallottuk, hogy történt volna valami. Majd ezután fog kiderülni” 

 

– mondta a tévének az egyik házban lakó, majd hozzátette: otthon voltak szerda este, de semmi különöset nem hallottak. Egy másik, régóta ott lakó azt mondta, mióta az új házak felépültek nem igazán ismerik az újakat.

 

A 18 lakásos társasházban, valószínűleg a második emeleti lakásban lakott a házaspár, ahol a gyilkosság is történt. A férfi szerdán este önszántából ment be a rendőrségre és beszámolt tettéről. A nyomozók előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

 

„A szegedi rendőrkapitányságra 18 óra 30 perckor tett bejelentést egy férfi, hogy lakásukon megölte feleségét. Kollégáim a helyszínre érkezve megállapították, hogy a bejelentés valós és a férfi lakásán egy holttestet találtak. Őt előállították a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányságra. Kollégáim vizsgálják az eset körülményeit.”

 

Sajtóinformációk szerint a 45 éves férj puszta kézzel végzett a nővel a lakásán. A férj ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul, őt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását is. Úgy tudjuk, a gyilkosság már egy nappal korábban megtörtént, de ezt az információt a rendőrség nem erősítette meg és nem is cáfolta. Azt mondták, még vizsgálják az eset körülményeit.