Petőfi élete el is táncolható

Olyan darabot is hoztunk, amit még a kőszínházban mutattak be, de olyat is, aminek a premierje szabadtéren volt. Forgószínpad 2022. július 14.
Hajdu-Balogh Ramóna

2022. július 15. 09:44

Petőfi élete el is táncolható

A székesfehérvári Vörösmarty Színház a Játékszínnel koprodukcióban mutatta be Szakonyi Károly darabját az Adáshibát. A korszakos mű Bagó Bertalan rendezésében került színre.

 

A kétszeres Pulitzer-díjas Thorton Wilder: A mi kis városunk című drámáját tűzte műsorára még márciusban a Kelemen László Kamaraszínház. A darabot a világhírű orosz rendező, Ilja Bocsarnikovsz rendezte. Az előadás olyan sikeres volt, hogy a következő évadban is műsorán tartja a színház.

 

Hat férfit és hat nőt égettek el máglyán Szegeden boszorkányság vádjával 1728-ban. A bíróság szerint eladták az esőt a törököknek. Horváth István darabjában a szegedi boszorkánypereket járja körbe. A kétrészes történelmi thrillert a Szegedi Vízi Színházban láthatta először a közönség.

 

Újra visszatért a néptánc a Szegedi Szabadtéri Színpadára, Petőfi, a vitézként. Zsuráfszky Zoltán és felesége, Zs. Vince Zsuzsa rendezésében a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai adták elő a költő életét végig kísérő Szabadság, szerelem tánc-szín-játékot. Ez nyitotta az idén a szegedi nyári fesztivált.

 

Forgószínpad: nézze meg színházi magazinunkat!

Címlapon

mutasd mind