Péntektől indul a Szegedi Karácsonyi Hetek – Rácz Attila a Témában

Már terjeng a levegőben a forralt bor és a kürtős kalács illata, megérkezett Rudolf, a rénszarvas, és Szeged karácsonyfája is ott áll már a Klauzál téren. November 25-én, pénteken kezdetét veszi a Szegedi Karácsonyi Hetek rendezvénysorozat. A Szeged Televízió Téma című műsorába, Rácz Attila, Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója, a Szegedi Karácsonyi Hetek szervezője látogatott el Balogh Judit hírigazgatóhoz.
Csiló Alexandra

2022. november 24. 14:51

Péntektől indul a Szegedi Karácsonyi
Hetek – Rácz Attila a Témában

A központi helyszín idén is a Dóm tér lesz, azonban változás, hogy az óriáskereket is ide állították fel. Az óriáskerék 50 méteres magasságával az egyik fő attrakciója a rendezvénysorozatnak. A tetejéről egész Szeged belátható, különösen szép látványt nyújthat az esti fényekben fentről megcsodálni a várost.

 

A mintegy hatvan kiállítót fogadó vásár a Dóm tér mellett kisebb gasztropontokkal a Klauzál és a Dugonics téren is várja a finom ízek után ácsingózókat. A gyermekek ez évben a Dóm téren egy strapabíróbb szalmalabirintusban játszhatnak, illetve a mesekuckóban kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek.

 

A város adventi koszorújának első gyertyáját Botka László polgármester és Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke gyújtja meg a Dóm téren e hét vasárnap, ezzel megnyitva az adventi időszakot. 

 

A karácsonyi kirakodóvásár szentestéig, december 24-éig lesz látogatható, azonban az óriáskerék január 8-áig, a szerb karácsonyig a városban marad.

 

Nézzék meg (újra) a beszélgetést!

Címlapon

mutasd mind