Örmény rendező a Szeged–Arad Színháztengelyben

Több olyan darabot is mutatunk, amely valójában a következő évad repertoárjába kerül, de a társulatok a szezon végén már bemutatták. Két balettelőadásra is ellátogatunk, közös vonásuk, hogy egyik sem klasszikus táncjátékot mutat be. Forgószínpad 2022. június 16.
Várnai Adrienn

2022. június 17. 16:30

Örmény rendező a Szeged–Arad
Színháztengelyben

Újabb közös darabbal kapcsolódik össze a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház. Az évad végén Shakespeare III. Richárdját viszik színre. A Szeged–Arad Színháztengely mögött már négy sikeres közös mű áll. Ezt az előadást az örmény származású Karo Balyan rendező állítja színpadra. A nyáreleji bemutató után a következő évadban láthatja a közönség.

 

Április végén dupla bemutatót tartott a Bánk bánból a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Az első részében Erkel Ferenc operájának keresztmetszetét láthatta a közönség, a második részben pedig a mű szomorúbalett-változatát mutatták be a Kecskemét City Balett művészei.

 

Az irodalom és a kortárs táncszínház találkozott a Vörösmarty Színházban Örkény István és L. Simon László műveit Egerházi Attila és Ole Kristian Tangen koreográfiái keltették életre a Székesfehérvári Balett Színház Percről percre című bemutatóján.

 

Békéscsabán debütál Bartus Gyula: Királyom, Isten áldjon című darabja, amely Hunyadi Mátyás és Edelpeck Borbála kapcsolatán keresztül mutatja be azt, hogy a hatalom hogyan szól bele az államférfi magánéletébe. Az előadást az Intimtérben tekinthetik meg a nézők, amelyben különleges atmoszférát teremt az, hogy a színészek igazán intim közelségben vannak velük.

 

A Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház Örkény István Tóték című drámáját mutatta be Zalaegerszegen. A társulatot a Hevesi Sándor Színház hívta meg azzal a szándékkal, hogy a színházi est bevételével a kárpátaljai színházat támogassa.

 

Forgószínpad: nézze meg színházi magazinunkat!

Címlapon

mutasd mind