Orbán Viktor meghazudtolta Palkovics Lászlót a Parlamentben – Szegedi Híradó, 2022. november 3-án

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. november 03. 18:59

Orbán Viktor meghazudtolta Palkovics
Lászlót a Parlamentben – Szegedi Híradó, 2022. november 3-án
  • Saját miniszterét cáfolta meg Orbán Viktor szerdán a parlamentben, amikor azt mondta, a kormány semmiféle döntést nem hozott a szélenergia erőművek újraengedélyeztetése ügyében. Pár hete Palkovics László miniszter azt nyilatkozta, újra megnyílhat az út a zöldenergia előtt.
  • Tizenhat magyarországi tudományos intézmény részvételével Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium alakult. Az egyik vezető konzorciumi partner a Szegedi Tudományegyetem. Ezt ma az SZTE Innovációs Napján jelentették be. Az új laboratórium 8,3 milliárd forintból gazdálkodhat, célja a jövőbeni járványok minél pontosabb előrejelzése, és szakmai tanácsadás a hatékony védekezéshez.
  • Életfogytiglanra ítélték azt a férfit, aki még tavaly év elején végzett két hajléktalan társával az újszegedi kiserdőben. A brutális gyilkosságot követően a férfit a rendőrök a Kárász utcán fogták el, amikor a koronavírus-járvány idején a kijárási tilalom alatt véres ruhában sétált. A férfi, és védője fellebbezett a Szegedi Törvényszék döntése ellen.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!