Nyolc Éva és a boldogság keresése a Macskazugban

Vígjáték, dráma és opera is – stílben maradva – szerepel a színházi magazinban. Érdemes hát beülni legalább fél óra erejéig a színházba a Szeged Televízióval! Forgószínpad 2022. március 10.
Hajdu-Balogh Ramóna

2022. március 21. 13:13

Nyolc Éva és a boldogság keresése a
Macskazugban
  • Válás Veronában, avagy Rómeó és Júlia szerelme újra fellobban?! A székesfehérvári diákszínpadosok különös, abszurd elemekkel átitatott történetében a két fiatal életre kel és ezt szülővárosuk meglehetősen sajátos módon igyekszik is kihasználni. A turisztika felvirágzik Veronában.
  • David Seidler A király beszéde című színművet mutatta be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata. A második világháború kitörése előtt játszódó történelmi drámát Funtek Frigyes állította színpadra. A beszédhibás angol uralkodó harcát saját gyengeségével 2011-ben Collin Firth vitte az Oscar-díjig.
  • Kivételes szereposztással, egy olasz sztár-tenorral a címszerepben állítja színpadra a Csokonai Színház Verdi népoperai trilógiájának középső részét, A trubadúrt. A művet Debrecenben 1995-ben játszották utoljára, most ezzel is tisztelegnek a helyi operajátszás hetvenedik évfordulója előtt.
  • Interaktív monodrámát mutatott be a szegedi Kisszínház. Az Én vagyok én, te vagy te szerzője Horgas Ádám, és a színház két fiatal színésznője fölváltva játssza majd Évát. Pontosabban nem is egy Évát, hanem nyolc Évát, hiszen a főhős személyiségzavarban szenved.
  • A magyar Három nővért, azaz Barta Lajos Szerelem című színművét mutatta be szombathelyi Weöres Sándor Színház. Az első világháború idején játszódó történet főszereplői a Szalay-lányok, akik a boldogságot keresik. Ám vidéken, az eldugott Macskazugban ez nem is olyan egyszerű.

 

Forgószínpad: nézze meg színházi magazinunkat!