Nyílt napok az iskolákban, megemlékezések a városban, jogi segítség a pedagógusoknak – Szegedi Híradó 2022. október 6-án

Nézze online a Szeged Televízió csütörtöki híradóját!
Vass Imre

2022. október 06. 19:00

Nyílt
napok az iskolákban, megemlékezések a városban, jogi segítség a pedagógusoknak – Szegedi Híradó 2022. október 6-án

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja a Szegedi Híradóból:

 

  • A nyíltnapoknak köszönhetően egyre többen jelentkeznek a rendészeti szakokra. A szegedi Csonka János Technikumban csütörtökön rendőrségi roadshow-t tartottak. A szervek kutyás bemutatót tartottak, vetélkedőt rendeztek a diákoknak, akik részt vehettek egy pszichológiai teszten is.

 

  • Jobb helyzetben volt az elmúlt években az építőipar, mint a többi ágazat – hangzott el a Szegedi Szakképzési Centrum szakmai és pályaorientációs napján. A magasépítőkből nem, viszont a burkolókból, kőművesekből vagy az asztalosokból hiány van. Az Építsd a jövőd című rendezvényen építőipari cégekkel, és a Szakképzési Centrum más hasonló képzést biztosító iskoláival találkozhattak az általános iskolások.

 

  • Azoknak a pedagógusoknak kínál segítséget egy neves szegedi ügyvéd, akiket a tiltakozások miatt retorziók érték a munkahelyén. A felhíváshoz már több ügyvéd csatlakozott és már kaptak megkeresést egy érintett tanártól is, aki segítségüket kérte.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!