Nunkovics Tibor jobbikos képviselő: Völner Pál adja vissza a parlamenti mandátumát!

Lemondatná az ellenzék Varga Judit igazságügyi minisztert, összehívnák az igazságügyi bizottságot, önálló vizsgálóbizottságot is alapítanának a Völner-ügy miatt.
Cservenák Zoltán

2021. december 10. 07:16

Nunkovics Tibor jobbikos képviselő: Völner Pál adja vissza a parlamenti mandátumát!

Külön vizsgálóbizottságot hozna létre az ellenzék Völner Pál volt igazságügyi miniszterhelyettes vesztegetési ügyében. Völner kedden azután mondott le, hogy Polt Péter legfőbb ügyész bejelentette, kikérik az államtitkár mentelmi jogát mert gyanúsított lehet egy vesztegetési ügyben. Az erről döntő bizottság várhatóan hétfőn ül majd össze. Közben Varga Judit miniszter máig nem reagált az ügyben. Az ellenzék a lemondását követeli.

 

„Olyan szintre jutott a nyomozás, ahol már nem lehetett szőnyeg alá söpörni, hogy egy ilyen magas pozícióban lévő ember is képbe kerülhetett a korrupciós ügy kapcsán. Azt gondolom, inkább előre léptek egyet, és megkérhették Völner Pált, adja vissza az államtitkári titulusát” – magyarázta Nunkovics, aki szerint Völnernek a képviselői mandátumát is vissza kellene adnia.

 

A Jobbik országgyűlési képviselője nem érti, hogy ha Völner valóban ártatlan, ahogy azt ő állítja magáról, akkor miért mondott le államtitkári pozíciójáról.

 

Völner Pál a Komárom-Esztergom megyei 2-es országgyűlési egyéni választókerület egyéni képviselője, Nunkovics szerint viszont erre nem méltó, ezért kellene visszaadnia a mandátumát.

 

Nunkovics szerint benne van a pakliban, hogy az Orbán-kormánynak azért kellett beáldoznia Völnert, mert napokon belül kiderült volna, és így, az ügyészségi gyanúsításból megpróbálnak hasznot húzni. Arról is szó lehet a Völner-ügy időzítésével kapcsolatosan, hogy szándékosan karácsony előtt jelentett be az ügyészség a miniszterhelyettesről megfogalmazott gyanút, mert így jövő áprilisig „elül” az ügy.

 

Nézze meg a teljes beszélgetést!

 

 

(fotó: MTI)