Nunkovics Tibor a Témában: Egy-két napra azért lefagyott a Fidesz-komminukáció Völner-ügyben

Önként sétált be az ügyészségre a gyanú szerint 83 millió forint kenőpénzt elfogadó Völner Pál. A Jobbik azt követeli, hogy parlamenti mandátumáról is mondjon le az igazságügyi miniszter volt helyettese. Nunkovics Tiborral, a párt országgyűlési képviselőjével beszélgetett Balogh Judit, a Szeged Televízió hírigazgatója a Témában.
Garai Szakács László

2021. december 16. 15:52

Nunkovics Tibor a Témában: Egy-két
napra azért lefagyott a Fidesz-komminukáció Völner-ügyben

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint ebben az esetben egész egyszerűen arról van szó, hogy a megkezdett nyomozást már nem lehetett leállítani, ezért is jutottak el egészen Völner Pálig ebben a korrupciós ügyben. Nunkovics Tibor annak kapcsán volt Balogh Judit hírigazgató vendége a Szeged Televízió hírháttérműsorában, hogy a megszavazták a parlamentben Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését.

 

– Hogy ez tényleg véletlenszerű volt, vagy egy a Fideszen belüli hatalmi harcokat előrevetítő eseménysorozat egyik állomása, azt sosem fogjuk megtudni. Egyelőre még nem látunk teljesen tisztán – jegyezte meg Nunkovics Tibor.

 

A Jobbik hangsúlyozza azt is, Völnernek a képviselői mandátumáról is le kellene mondania. Ez ugyanakkor azt jelentené, papíron megszűnne a Fidesz–KDNP kétharmados többsége. – Gyakorlati jelentősége ebből a szempontból nincs, elvi szempontból lenne fontos. Ugyanis mindig voltak olyan képviselők, akik kisegítették a kormánypártokat – mondta a jobbikos országgyűlési képviselő.

 

Nézze meg (újra) a beszélgetést!