Németh Erzsébet a Témában: Mégis meggyőzhető az oltásellenesek egy része

Mitől működik az oltási hét? Miért kérik az oltást úgy az emberek, hogy sokszor órákat kell sorban állniuk, miközben bármikor máskor néhány perc alatt végezhetnének, ha regisztrálnának? Melyek a jelenség pszichológiai aspektusai? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Németh Erzsébet szociálpszichológussal Balogh Judit hírigazgató a Szeged Televízió hírháttérműsorában.
Vass Imre

2021. november 24. 18:42

Németh Erzsébet a Témában: Mégis
meggyőzhető az oltásellenesek egy része

Az emberek nagy része rádöbbent, hogy ezt a járvány nem lehet megúszni – mondta a szociálpszichológus azzal kapcsolatban, hogy miért is oltatták be magukat olyan sokan az oltási akcióhéten. Emellett az is mozgatórugó volt, hogy bizonyos munkahelyeken kötelezővé tették az oltás.

 

Eddig úgy tűnt, hogy Magyarországon az emberek egyharmada nem meggyőzhető, azonban kiderült, vannak olyan tényezők, amely őket is ráveszi az oltakozásra. Ennek érdekében különféle kampányokat kell indítani.

 

Mindig újabb és újabb dolgot kell kitalálni annak érdekében, hogy az emberek elfogadják az oltást és beoltassák magukat a koronavírus elleni valamelyik vakcinával – tette hozzá Németh Erzsébet.

 

A mai magyar társadalomban háromféle ember van: aki már nem immunizált, aki éppen immunizált és aki soha nem volt az. A hazai lakosság 12 százaléka nem hajlandó oltakozni, a többiek azonban igen.

 

Nézze meg (újra) a beszélgetést!