Nem csökken a pedagóguskaron a jelentkezők száma: még mindig sokan akarnak tanárszakos hallgatók lenni – Szegedi Híradó 2023. január 20-án

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Garai Szakács László

2023. január 20. 19:00

Nem csökken a pedagóguskaron a
jelentkezők száma: még mindig sokan akarnak tanárszakos hallgatók
lenni – Szegedi Híradó 2023. január 20-án
  • Fagler Erika zenepedagógus és Borovics Tamás színművész kapta idén a Szeged Kultúrájáért díjat. A Kölcsey-érmesek között pedig operaénekes, népművelő, író, dramaturg, szobrász, könyvtáros és idegenvezető is van. A díjátadó ünnepségen elhangzott, hogy a magyar kulturális élet az elmúlt évtizedek legnehezebb napjait szenvedi el, a város ennek ellenére nem csökkenti a támogatást.
  • A város több pontján is megünnepelték a magyar kultúra napját: a Dóm téren flashmobbal, a Somogyi-könyvtár kihelyezett könyvtárpontján pedig kvízzel és kézműves foglalkozással várták az érdeklődőket. Nem csak Kölcsey Ferenc 200 éves Himnuszát, hanem Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját ünnepeljük idén. Ezért a Petőfi emlékév miatt a művelődési házak rengeteg programmal készültek.
  • Hiába a pedagógustársadalom egyre fokozottabb elégedetlensége, az alacsony fizetések és a megbecsülés hiánya, a szegedi tanárképző karon ennek ellenére nem csökken a jelentkezők száma. A tanárhiány miatt a frissen végzettekért már most is kapkodnak a munkaadók, a dékáni megbízott szerint pedig még jól is járhatnak a most belépő hallgatók, mert szerinte a jelenlegi helyzet tarthatatlan és emiatt néhány éven belül rendeződnie kell a pedagógusok helyzetének.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!