Monodrámák Szegeden a Kisszínházban, színház a színházban Debrecenből

A színházak is küzdenek a járvánnyal: előadások maradnak el, állandóan újra kell tervezni. De közben mégis egymás után születnek az új bemutatók. Ezekből hozunk néhányat. Forgószínpad 2022 februárjában.
Várnai Adrienn

2022. február 11. 12:56

Monodrámák Szegeden a Kisszínházban,
színház a színházban Debrecenből
  • Az év elején két monodrámát is műsorra tűz a Szegedi Nemzeti Színház. Az egyikben egy nő, a másikban egy férfi a főszereplő. Elsőként Medveczky Balázs játszotta el egy fiatal dobos szerepét az Élet ritmusra című darabban. A választásban nagy szerepe volt annak is, hogy a színművész korábban dobolni és táncolni is tanult. A másik drámát Én vagyok én, te vagy te címmel állítják színpadra, február 18-ától látható a Kisszínházban.
  • Magyarországi ősbemutatóval indult az évad a debreceni Csokonai Színházban. Az Edmond többek között a kulisszatitkokról is lerántja a leplet, hiszen színház a színházban történet. A darab felfedi előttünk, hogyan született meg Edmond Rostand kötekedő, ám sziporkázóan szellemes hőse, Cyrano.
  • A székesfehérvári Vörösmarty Színházban Nagy Péter rendezésében mutatták be Szophoklész a thébai mondakörhöz kapcsolódó Antigoné című drámáját. Az előadásban a zsarnoki hatalom és a mély emberi érzések konfliktusa éleződik ki.
  • A 125 éve született Tamási Áron műveiben örökérvényű igazságokat, köztük a tiszta szerelem erejét jeleníti meg. A Békéscsabai Jókai Színház, csatlakozva a székely író emlékévéhez, az Énekes madár című darabot állította színpadra.

 

Forgószínpad: nézze meg színházi magazinunkat!