Mihálik Edvin a Témában: Folytatom a munkát Szegeden és a Homokhátságon!

Összesen 24 ezer 443-an szavaztak a szegedi önkormányzati képviselőre, aki Szegeden 2000 szavazattal kapott többet a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerület mandátumát végül megnyerő, fideszes Mihálffy Bélánál.
Cservenák Zoltán

2022. április 14. 18:47

Mihálik Edvin a Témában: Folytatom a munkát Szegeden és a Homokhátságon!

Soha annyi szavazatot nem kapott a megyei 2-es választókerületben ellenzéki jelölt a mostani választási rendszerben, mint Mihálik Edvin. A 24 ezer 443 voks végül nem volt elég a parlamenti mandátumhoz, Mihálffy Béla 27 ezer 516 szavazatot szerzett.

 

Mihálik Edvin a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában azt mondta, folytatja a munkát Szegeden és a homokhátsági településeken, annak érdekében, hogy tovább építse az itt élők bizalmát. Az ellenzéki politikus úgy látta a kampány során, hogy az embereket nem annyira a jogállamiság érdekli, inkább a megélhetési nehézségek foglalkoztatják őket.

 

„Sokszor beszéltem a megélhetés kérdéséről, és talán erre kellett volna nagyobb hangsúlyt fektetni a központi kampányban” 

 

– tette hozzá a szegedi önkormányzati képviselő.

 

Mihálik szerint a jelenlegi rendszernek is vége lesz egyszer, de úgy néz ki, ebben a választási rendszerben kell legyőzni majd a Fideszt. 2026-tal kapcsolatosan azt mondta:

 

„Az, hogy Szegeden nyertünk, azért is történt, mert húsz éve egy széleskörű összefogás működik, aminek az a lényege, hogy egységesen dolgozunk valamilyen pozitív célért, hogy Szeged egy élhető, biztonságos, jó város legyen.”

 

Mihálik szerint, ha az ellenzék jól tud együtt dolgozni a következő négy évben, akkor a választók látják majd az erőt bennük.