Mesterséges intelligencia a jövő, árad a Tisza – Szegedi Híradó 2023. március 1-én

Nézze online a Szeged Televízió szerda esti híradóját!
Vass Imre

2023. március 01. 19:00

Mesterséges intelligencia a jövő, árad a Tisza – Szegedi Híradó 2023. március 1-én

A szerkesztő ajánlatai: 

 

  • A vízgyűjtő területekre hullott nagyobb csapadékmennyiség miatt folyamatosan emelkedik a Tisza vízszintje Szegednél. Mivel a folyó már a rakpartot is elborította, az útszakaszt ezért le kellett zárni az autóforgalom elől. A szakemberek szerint a tetőzés 600 cm körül várható, ez azonban fél méterrel alatta marad az elsőfokú árvízi védekezést indokló vízszintnek.

 

  • Már nem a jövő, hanem a jelen a mesterséges intelligencia – hangzott el a kereskedelmi és iparkamara beszélgetésén. Tilesch György szakértő szerint a világot máris letarolta a mesterséges intelligencia, és egyre inkább terjedni fog. Az előadáson több olyan tanács is elhangzott, ami a helyi vállalkozásokat arra ösztönzi, hogy legyenek nyitottak efelé az új technológia felé.

 

  • Hárman nyújtottak be pályázatot a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára. Peller Károly színművész-rendező és Tóth Péter zeneszerző mellett a jelenlegi direktor, Barnák László is pályázott. Ő folytatni szeretné az eddigi munkát, amelyet sikeresnek és eredményesnek ítélt. A színház dolgozói is jelentős többséggel őt támogatják.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

 

 

 

 

Címlapon

mutasd mind