Meleg János szakszervezeti vezető a Témában: Van, hogy csak 15 ezer forint a különbség egy kezdő és egy húsz éve a vasútnál dolgozó kolléga fizetése között

Nem számolt a kormány a bérek drámai feltorlódásával, ezért most azonnali mentőövre van szüksége a MÁV-nak és a Volánnak. A bérösszeomlásról és bérfeszültségről Meleg Jánost, a Vasutasok Szakszervezetének elnökét kérdezte Balogh Judit, a Szeged Televízió hírigazgatója.
Garai Szakács László

2022. január 06. 18:47

Meleg János szakszervezeti vezető a
Témában: Van, hogy csak 15 ezer forint a különbség egy kezdő és
egy húsz éve a vasútnál dolgozó kolléga fizetése között

Tavaly nem emelték az alapfizetéseket a MÁV-nál, egyfajta keresetnövekedés volt különböző jogcímeken kaptak plusz pénzeket a dolgozók. Épp ezért történhetett most meg az, hogy összecsúsztak a fizetések. Ezért is írt a Vasutasok Szakszervezete Mager Andrea miniszternek és Fónagy János államtitkárnak.

 

– Azt kérjük ebben a levélben, hogy segítsenek abban, hogy megoldódjon ez a bérfeszültség. A MÁV-Volán csoportnál csak a MÁV-nál minden egyes százalék emelés másfélmilliárdos többletkiadást jelent – mondta Meleg János.

 

A szakszervezeti vezető szerint most már ott tartanak, hogy nem egyszerűen kedv kérdése a vasúttársaságnál a fizetésemelés, a kollégái egyszerűen elmennek máshova dolgozni, ha nem kapják meg a fizetésemelést. Meleg János szerint túl sokáig már nem lehet halogatni ezt a döntést.

 

Nézze meg (újra) a beszélgetést!