Megérkeztek az új koronavírus-vakcinák – Szegedi Híradó, 2022. szeptember 15-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. szeptember 15. 19:00

Megérkeztek az új
koronavírus-vakcinák – Szegedi Híradó, 2022. szeptember 15-én
  • Mától Magyarország már nem teljes értékű demokrácia, hanem választási autokrácia hibrid rezsimmel – így döntött ma az Európai Parlament. A jelenlévő képviselők közül ugyanis 433-an szavaztak igennel a Gwendoline-jelentésre. Most először fordul elő az unió történetében, hogy egy tagországról azt állapították meg, hogy nem demokratikusan működik.
  • A szegedi önkormányzat hivatalos honlapján, a szegedvaros.hu-n elektronikus formában is elérhető az a nyomtatvány, amelyet ahhoz kell kitölteni, hogy valaki élhessen a kedvezményes földgáz igénybevételének lehetőségével egy többgenerációs családi házban. Mivel egységes szabályozás nincs, minden önkormányzat maga határozza meg, hogy mi szükséges ehhez.
  • Megérkezett Magyarországra a koronavírus új mutációi ellen védő vakcina első szállítmánya. Először az egészségügyi dolgozók vehetik fel az omikron elleni Pfizer vakcinát. Jövő héttől pedig már a lakosság számára is elérhetővé válik a kórházi oltópontokon. Ez az oltóanyag egyadagos és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!