Mautner Zsófi első sütésével felrobbantotta a konyhát

Csörögefánkkal kezdte hét évesen, állítólag ehető volt.
Karajkó-Németh Marietta

2022. január 02. 09:36

Mautner Zsófi első sütésével
felrobbantotta a konyhát

Idestova tizenöt éve ír gasztroblogot az egykori brüsszeli diplomata, Mautner Zsófi. Chili és vanília nevű blogja hozta meg az ismertséget, számos tévéműsorban szerepelt és kilenc szakácskönyve jelent meg – ezzel ő az egyik legsikeresebb a szakmában. Bár munkája jóval túlmutat receptek írásán, még mindig gasztrobloggerként aposztrofálja magát.

 

  • Hol tart ma a magyarországi gasztronómia? Honnan indult?
  • Mit változtatott meg a koronavírus-járvány a gasztronómiában?
  • Ki Szeged egyik legtehetségesebb fiatal séfje?

Ezek a témák, kérdések is elhangzanak a beszélgetésben. De Mautner Zsófi beszélt a street foodról, annak hazai fontosságáról:

 

– Laza körülmények között, jó ár-érték aránnyal is lehet minőségi gasztronómiát kreálni – ezért tartja különösen jelentősnek a gasztroblogger a street food magyarországi térhódítását.

 

Szó volt Mautner Zsófi alföldiségéről is: a mai napig visszajár Kunmadarasra, a nagyszülői házba.

 

– Ahogy egyre több időt töltöttem ott, úgy kezdett el egyre inkább érdekelni az Alföld, a környék gasztronómiája. Nagyon sokmindenkit fedeztem fel az utóbbi években.

 

Végül az interjúból az is kiderül, mi a közös a gasztronómiában és a diplomáciában.

 

Nézze meg a Szeged Televízió karácsonyi Körútjának beszélgetését!

Tovább olvasom

Címlapon

mutasd mind