Március 16-án tortája lesz Csongrád-Csanád megyének

Három szegedi, három hódmezővásárhelyi, két makói és egy mórahalmi cukrászmester nevezett be a megye tortája versenybe. A kreációkat szakmai és társadalmi zsűri értékeli majd két fordulóban. Vizsgálják az ízvilágot, a megjelenést, az elkészítés technológiáját. Csongrád-Csanád lesz az első megye, amelynek saját tortája lesz.
Rácz Csaba

2022. február 16. 11:09

Március 16-án tortája lesz
Csongrád-Csanád megyének

Csongrád megye neve 2020. június negyedikén változott Csongrád-Csanádra, ennek tiszteletére szerette volna a megyei önkormányzat meghirdetni a versenyt. A járványhelyzet miatt azonban egy évet halasztaniuk kellett, így 2022-ben derül ki, mi lesz a megye tortája.

 

A versenyt az ország tortája megmérettetés mintájára bonyolítják le, a felhívásra kilenc megyei cukrászat jelentkezett egy-egy tortával. A három cukrászmester mellett társadalmi zsűri is részt vesz a megye tortájának kiválasztásában.

 

A benevezett kilenc tortát február végén kóstolja meg a zsűri, majd négyet közülük juttat be a döntőbe. Hogy melyik lesz a megye tortája, az március 16-án derül majd ki az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

 

Nézzék meg a Szeged Televízió összefoglalóját!