Manórúd: mennyivel egészségtelenebb a hagyományos elektromos cigarettánál? – Diagnózis, 2022. június 20.

A Szeged Televízió regionális egészségügyi magazinjában a komplex rehabilitációs terápiáról beszélgetünk, illetve arról, hogyan érhető el a kezelések segítségével a betegek életminőségének javítása. Másik nagy témánk az e-cigaretták egészségre gyakorolt hatásai. Ezen belül kitérünk a dohányzás legújabb generációjának nevezett, a közbeszédben csak manórúdként emlegetett Elf Barra is, amit egyes szakemberek már új járványként emlegetnek.
Manórúd: mennyivel
egészségtelenebb a hagyományos elektromos cigarettánál? –
Diagnózis, 2022. június 20.

A mozgásszervi, a neurodegeneratív betegségben szenvedőknek jelentheti a nagyobb önállóságot, a jobb életminőséget az úgynevezett komplex rehabilitációs terápia. Pontosan milyen kezeléseket jelent ez és milyen betegségben szenvedőknek jelenthet ez, ha nem is teljes gyógyulást, de az életminőség jelentős javulását?

 

A káros baktériumok elleni közdelemben vírusokat is fölhasználhatunk. Ezeket, az úgynevezett bakteriofágokat már nagyon régen ismeri az orvostudomány. Az antibiotikumok fölfedezése egy időre háttérbe szorította őket. Az utóbbi években egyre inkább kiteljesedő rezisztencia miatt viszont most újra az érdeklődés középpontjába kerültek.

 

Viharos gyorsasággal terjed a fiatalok körében is az elektromos cigaretta egy új típusa. Ez a manórúdként is emlegetett e-cigi eldobható, ízesített és bár hazánkban tiltott termék, a környező országokban könnyen beszerezhető. Miért kell rá figyelni és egyáltalán, az e-cigaretta valóban kevésbé káros-e a normál dohánytermékeknél?

 

Nézze meg az adást!