Magyar György a Témában: Magyarországon a jogalkotás vált jogellenessé

Jövő júniusig meghosszabbítaná a kormány a veszélyhelyzetet. A tavaszi választás lebonyolítását ez nem befolyásolja – hangsúlyozzák a törvényjavaslat indoklásában. A Téma vendége Magyar György ügyvéd volt, vele beszélgetett a legújabb salátatörvényről Balogh Judit hírigazgató.
Garai Szakács László

2021. november 25. 18:33

Magyar György a Témában:
Magyarországon a jogalkotás vált jogellenessé

Benyújtották a törvényjavaslatot tehát a veszélyhelyzet újbóli meghosszabbításáról. Ezt azonban szinte csak azok vehették észre, akik éjjel-nappal, de leginkább éjjel a benyújtott törvényjavaslatokat nézegetik az országgyűlés honlapján. A több mint hatvan oldalas salátatörvényt, ugyanis ismét éjfél előtt néhány perccel nyújtotta be Semjén Zsolt. A legérdekesebb persze nem ez, hanem hogy mit is tartalmaz, illetve mint nem tartalmaz a törvényjavaslat.

 

– Hozzászoktam már a meglepetésekhez, nem vagyok híve a személyre szóló jogalkotásnak, annak, amelyik kifejezetten társadalmi kontroll és társadalmi egyeztetés nélkül születik. A járványhelyzet megteremtette ezt a lehetőséget a jogalkotónak. Ebből fakadóan nemcsak él, hanem visszaél is a joggal a kormány – monda a Szeged Televízió hírháttérműsorában Magyar György.

 

Az ügyvéd arról is beszélt, abszurd jogi helyzetekben kell kormánynak szükség esetén gyorsan dönteni. Ám amikor alapjogokról beszélünk, akkor ezeknek a döntéseknek nem lehetnek pártérdekek az alapjai. – Nem vagyok nyugodt, mert ahogy másfél éve kezeli a kormány a járványhelyzetet nem azt jelzi, hogy okos és jó döntéseket hoztak. Hatalmas vásárlások történtek szürke cégeken keresztül. Ki tudták használni a járványhelyzetet egyesek meggazdagodására – jegyezte meg Magyar György.

 

Nézze meg (újra) a beszélgetést!