Közel 1 millió embernek nincs háziorvosa, mert betöltetlen a praxis – szegedi hírösszefoglaló 2023. május 7-én

Ez történt Szegeden az év tizennyolcadik hetében.
Garai Szakács László

2023. május 07. 19:00

Közel 1 millió embernek nincs
háziorvosa, mert betöltetlen a praxis – szegedi hírösszefoglaló
2023. május 7-én
  • Szerdán újabb 180 nappal meghosszabbította a parlament a háború miatti veszélyhelyzetet. A kormánypárti többség által megszavazott javaslat november 25-éig biztosítja a rendeleti kormányzás lehetőségét, azaz a kormány továbbra is az országgyűlés jóváhagyása nélkül hozhat törvényeket. Az ellenzék szerint ez elfogadhatatlan és példa nélküli Európában.
  • A könnygáz után a gumibot is előkerült szerda este a státusztörvény elleni tüntetésen Orbán Viktor hivatalánál, a Karmelita Kolostornál. A készenléti rendőrök kiskorú diákokat sem kímélve nyomták vissza a kordonoknál tüntető tömeget, sőt több fiatalt, de még Tompos Mártont, a Momentum országgyűlési képviselőjét is bilincsben vitték el a helyszínről.
  • Baktériumok tisztítják a Feketvízből kitermelt iszapot. Ezzel újabb szakaszához ért a Gyálai Holt-Tisza rehabilitációja. A holtágból három helyen termelték ki a szennyezett üledéket, amihez április végén adták hozzá a baktériumkultúrát. A szakemberek szerint, ha a baktériumok jól dolgoznak, az év végére már végezhetnek is.

 

És ez még csak három téma a Szeged Televízió heti hírösszefoglalójából!