Kötbért fizet, aki rendesen spórol; Véd valamitől az ársapka? Tovább drágultak az élelmiszerek – ez a Téma 2022. október 9-én (frissítve)

Nézze online a Szeged Televízió hírháttérműsorát Balogh Judittal! A szerdai adásban Balogh Judit műsorvezető vendége Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke, Mellár Tamás közgazdász, országgyűlési képviselő és Kóbor Balázs, a Szegedi Távfűtő Kft. ügyvezetője.
Szeged.hu

2022. november 09. 19:33

Kötbért fizet, aki rendesen spórol; Véd valamitől az ársapka? Tovább drágultak az élelmiszerek – ez a Téma 2022. október 9-én (frissítve)

Ezek a szerdai Téma témái:

 

  • Ársapkát kap a tojás és a krumpli is. Ez például ennél a ma 569 forintba kerülő burgonyánál azt jelenti, hogy „csak” 510 forintba kerül majd egy kilogrammnyi. Mennyi értelme van az ársapkáknak, erről kérdezzük a Jobbik alelnökét, Dudás Róbertet.
  • Ameddig lesznek háborús szankciók, addig lesz szankciós infláció – többek között ez a válasza a magyar kormánynak Európa egyik leginkább elszabadult élelmiszeráraira. Tényleg ezért ekkora az infláció itthon? Mellár Tamással elemezzük a helyzetet.
  • 25 százalékos takarékoskodást vár a kormány az önkormányzatoktól, közben elkezdték kötbérezni az önkormányzati távhőcégek közül azokat, amik túl kevés gázt fogyasztottak. Szegednek például 78 millió forintot kell ezért fizetnie. Kóbor Balázs, a szegedi távfűtőcég vezetője a vendégünk.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható