A világ egyik legjobb zenekara koncertezett Szegeden – Körút, 2023. március 9. (frissítve)

Ma elmondjuk, milyen megállapodást kötött a szegedi filozófia tanszék a debreceni Modem Kortárs Művészeti Központtal. 2000 látogatója volt a nyitás utáni első két napon a Somogyi-könyvtárnak. Az igazgatónővel megbeszéljük, miért. Elvisszük Önöket a Fesztiválzenekar szegedi koncertjére, a Pinceszínházba, valamint a Cotton Club Singers Abba-estjére. És akinek még ez sem elég: kimegyünk a téli Fehér-tóra, és vendégünk lesz egy biológus, aki szabadidejében novellista, de azért új könyvében sok állatról is ír.
A világ egyik legjobb zenekara koncertezett Szegeden – Körút, 2023. március 9. (frissítve)

Magyarország egyik legjobb zenekara a Budapest Fesztiválzenekar. Az együttes Szegeden is rendszeresen föllép, s most velük nyitott újra a koncertévad a Nagyszínház két hónapos kényszerbezárása után. A zenekart a világ tíz legjobbja között tartják számon, sőt, tavaly a roppant rangos brit Gramophone a világ legjobbjának választotta őket. Ezúttal nem vezetőjük vezényelte őket.

 

Csehov Sirály című drámájának átiratát viszi színpadra a Szegedi Pinceszínház. A Miért éppen Genova? című darabot pénteken mutatja be a társulat – Budapestről és Szabadkáról meghívott vendégszínészekkel. Sardar Tragirovsky, az átirat rendezője egy kísérletként tekint az előadásra: filmes elemekkel töltötte meg a színpadot. 

 

Együttműködési megállapodást írt az a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészkara a debreceni MODEM Kortárs Művészeti Központtal. Nézzük meg most az aláírásról készült híradós beszámolót, aztán megtudhatják a részleteket.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsor itt a cikkben is megnézhető, de ott van a

 

 

Címlapon

mutasd mind