Koronavírus-járvány Magyarországon: hogy is állunk mostanában az oltásokkal?

Amíg a háziorvosoknál már egy hónapja megcsappant az oltakozási kedv, az oltópontokon még mindig vannak jelentkezők. Kedden és pénteken vannak nyitva az oltópontok. Utóbbi napon akár időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra.
Várnai Adrienn

2022. április 23. 12:53

Koronavírus-járvány Magyarországon:
hogy is állunk mostanában az oltásokkal?

Szegeden már csak a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetbben működik úgynevezett kórházi oltópont. Amikor ott jártunk, szinte csak az idősebb korosztályból érkeztek. Legtöbben a harmadik, de voltak, akik már a negyedik vakcinát vették fel. Egyes immunológusok szerint jelenleg nincs szükség negyedik oltásra. Három vakcina is tökéletesen stimulálja a T-sejtes immunválaszt.

 

Ne feledjék, május 1-jétől alakul át a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá. Ez azt jelenti, hogy májustól csak oltási alapon lesz érvényes az igazolvány. Sem oltatlan, sem a fertőzésen átesett, de védőoltással nem rendelkező személy sem lesz jogosult az oltási igazolványra, az esetleg jelenleg még meglévő, a koronavírus fertőzés miatt kiadott védettségi igazolvány pedig májustól elveszíti érvényességét.

 

Nézzék meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

Címlapon

mutasd mind