Konzultáció Casanovával

Dürrenmatt, Mozart, Katona József. Csupa klasszikus! És hogy ki nem maradjon a vígjáték, hoztunk egy igazi brit komédiást is. Jöjjenek velünk otthonról, színházba! Forgószínpad 2022. április 14.
Hajdu-Balogh Ramóna

2022. április 19. 15:13

Konzultáció Casanovával

A székesfehérvári Vörösmarty Színház, Tóth Ildikóval és Gáspár Sándorral a főszerepekben mutatta be Dürenmatt: Az öreg hölgy látogatása című darabját. A korszakos dráma Bagó Bertalan rendezésében kerül színre.

 

Mozart nagyszerű életművében is kiemelkedő alkotás Don Giovanni. A nagy nőcsábászról írott operája az egyik legtöbbet játszott darabja a zenés színháznak. A megírás közben Mozart állítólag még Giacomo Casanovával is konzultált. Szegeden az elmúlt években többször is bemutatták a darabot. A mostani előadást a koreográfus Horváth Csaba rendezte.

 

Katona József nemzeti drámáját, a Bánk bánt állította színpadra a veszprémi Kabóca Bábszínház. A kétszáz éve született darab ma is aktuális témákat boncolgat: a hatalom és a személyiség viszonyát, a magánember és a közélet kapcsolatát.

 

Magyarországi ősbemutatóként állították színpadra a brit komédia nagymesterének, Ray Cooney-nak és két szerzőtársának darabját a Hevesi Sándor Színházban. A feleség negyvennél kezdődik című előadás egyszerre ígér csehovi mélységet és felhőtlen komédiát.

 

Forgószínpad: nézze meg színházi magazinunkat!