Könnyű nyári koncertek nyomában – Körút, 2022. augusztus 25.

A Körútban fölidéztek két koncertet a nyárból. Majd vendégek voltak a szegedi meteorológiai vándorgyűlés résztvevői, akikkel az előrejelzések bizonytalanságairól is beszélgetünk. Aztán a saját kollégáik jöttek vendégségbe, hiszen a Szeged Televízió játékfilmje díjat nyert a Bujtor István Filmfesztiválon. A műsor végén pedig bemutatkozott egy fiatal szegedi horgász, aki nemrég immár másodszor lett ifjúsági világbajnok. És persze SZIN, minden mennyiségben.
Várnai Adrienn

2022. augusztus 26. 11:38

Könnyű nyári koncertek nyomában –
Körút, 2022. augusztus 25.

Különdíjat nyert a Bujtor István Filmfesztiválon a Szeged Televízió Tessék engem elrabolni című ifjúsági játékfilmje. A Pinceszínházzal közös 80 perces produkciónkat teljes egészében szegedi alkotók készítették. Az elismerést Balatonszemesen adták át.

 

Szegeden tartja kétnapos vándorgyűlését a Magyar Meteorológiai Társaság. A szervezetet 1925-ben alapították, az időjáráson túl számos politikai vihart is túlélt, világháborút, kommunista hatalomátvételt, rendszerváltást. Most a szakma az augusztus 20-i események kapcsán ismét a közfigyelem középpontjába került.

 

Egy forró nyári délutánon útra keltünk Szegeden egy kutyával, és azt próbáltuk feltérképezni, milyen állatbarát éttermek és kocsmák vannak a városban. Találtak bőven.