Könnyed komédia kezdésképpen a Nagyszínházban Szegeden

A színházakban elindult az évad, egymást követik a bemutatók: mi is mutatunk néhányat. Forgószínpad 2022. október 20.
Hajdu-Balogh Ramóna

2022. október 25. 16:19

Könnyed komédia kezdésképpen a
Nagyszínházban Szegeden

Csehov Sirály című darabját állítja színpadra Widder Kristóf rendező a Weöres Sándor Színházban. A klasszikus lélektani dráma szerelemről, erős szenvedélyekről, művészetről szól.

 

Molnár Ferenc könnyed komédiájával nyitotta meg új évadát a Szegedi Nemzeti Színház. A karakterek, színházról, szerelemről, csábításról és átverésről mesélnek a vígjátéknak is nevezhető darabban. Tizenhat év után Bezerédi Zoltán állította színpadra a Játék a kastélyban, vagy ahogyan ő hívja, játék a színházban című színművet.

 

Nincs olyan, aki ne ismerné Arany János Toldiját. A többség az iskola padjaiban találkozott vele. Most azonban Valcz Péter rendezésében a debreceni Csokonai Fórum színpadán is megtekintheti a közönség.

Bagó Bertalan rendezésében vitte színre Shakespeare drámáját, a Julius Caesart a székesfehérvári színházban. A főbb szerepekben Gáspár Sándort, Sághy Tamást, Krisztik Csabát és Sarádi Zsoltot láthatja a közönség.

 

A Valahol Európában című musicallel nyitotta a kőszínházi évadot a veszprémi székhelyű Pannon Várszínház. A Radványi Géza és Balázs Béla filmje alapján készült zenés játék a II. világháború után utcára került gyerekek kálváriáját mutatja be. Az előadásban ezúttal harminc gyerekszereplő lép színpadra.

 

Forgószínpad: nézze meg színházi magazinunkat!