Komáromi Zoltán a Témában: Még nem vagyunk árnyékkormány

Minden fontos területre szakértőket nevezett meg Márki-Zay Péter. Az egyik legproblematikusabb területet, az egészségügyet a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa kapta, akiről az is tudható, civilben háziorvos.
Garai Szakács László

2022. január 06. 18:12

Komáromi Zoltán a Témában: Még nem
vagyunk árnyékkormány

– A lakosság számára érthető, a szakemberek számára elfogadható legyen – ez a két legfőbb ismérve az Egységben Magyarországért ellenzéki pártszövetség választási programjának Komáromi Zoltán szerint.

 

– Mögé kell tennünk a pénzt is, azaz be kell bizonyítanunk, hogy meg tudjuk valósítani ezt a programot. Ha eddig eljutunk, akkor lehet, szerintem, árnyékkormányról beszélni – jegyezte meg a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa. Komáromi Zoltán a járványkezelés kapcsán azt jegyezte meg, egy politikusnak sosem szabadna elfeledkeznie arról, hogy bizonyos kérdésekben igenis szakértőket meghallgatnia. A járványkezelésben csak egyes, egymástól elkülönülő elemeket „kedvel a miniszterelnök”. – Semmi másban nem hajlandó döntéseket hozni, csak ezekben a partikuláris kérdésekben – mondta Komáromi Zoltán, aki szerint szégyen és gyalázat, hogy napi szinten mindössze 7-8 ezer tesztet csinálunk 55–60 ezer helyett. Utóbbi esetben lehetne azt elérni, hogy ne terjedjen ilyen sebességgel a fertőzés. Lehet, hogy az omikron variánstól tényleg nem életveszélyes állapotban lévő betegekkel lesznek tele a kórházak, de attól még tele lesznek, az egészségügy eléri kapacitásai határait, és akkor ugyanúgy nem tudnak megfelelően gyógyítani az orvosok, hangsúlyozta Komáromi.

 

A háziorvos szerint most már eljutottunk odáig, hogy elveszítettük a veszélyérzetünket. – Teljesen logikus az, hogy ha most megkérdeznék egy közvélemény-kutatásban, hogy akarunk-e kijárási tilalmat, akkor azt feleljük, nem. Mert nincs már veszélyérzetünk. Itt a gond: az államnak gondoskodnia kellene arról, hogy ne az emberek érzései, internetről begyűjtött ismeretei vezéreljék őket, hanem bizonyos szakmai szabályok mentén, azokat betartva védjük meg őket a betegségtől, illetve annak esetleges halálos szövődményeitől is.

 

Nézze meg (újra) a beszélgetést!

Címlapon

mutasd mind