Kétszámjegyű infláció várható – Szegedi Híradó, 2022. március 23-án

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. március 23. 19:00

Kétszámjegyű infláció várható –
Szegedi Híradó, 2022. március 23-án
  • A kormány árbefagyasztó intézkedései sem fékezték meg az infláció növekvő ütemét. Maga a Nemzeti Bank is 9,8 százalékos drágulást jósol erre az évre, a Demokratikus Koalíció szakértője szerint azonban ez két számjegyű lesz.
  • A járvány után, az infláció és az orosz–ukrán háború tovább nehezíti a hazai vendéglátás helyzetét. Nemcsak a rezsi és az alapanyagok ára emelkedett drasztikusan, de a háború miatt az is bizonytalanná vált, hogyan alakul az ide érkező külföldi turisták száma. A szakemberek szerint legalább 40–50 százalékkal kellene emelniük az árakat, hogy túléljenek.
  • A Belvárosi Mozi is beállt az ukrajnai menekülteket segítő szegedi intézmények mellé. Csütörtökön 18 órától jótékonysági filmvetítést tartanak, ahol a közönség egy olyan animációs dokumentumfilmet láthat, amelyet már számos filmfesztiválon elismertek, és három kategóriában is jelölték az Oscar-díjra. A filmben egy harmincas férfi, Amin mesél arról, hogy hogyan menekültek el gyerekkorában Afganisztánból. A bevételt a Nemzetiségi Szövetség fogja eljuttatni az ukrajnai menekülteket segítő karitatív szervezetekhez.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

Címlapon

mutasd mind