Kata: marad, de változik – Szegedi Híradó, 2022. június 17-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. június 17. 19:00

Kata: marad, de változik – Szegedi
Híradó, 2022. június 17-én
  • A választások után először Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke vetette fel, hogy változtatni kellene a kata szabályozásán. A mai kormányinfón már kiderült az is, hogy havi másfél millió forintra emelnék a bevételi határt és az új szabályozás január elsején lépne életbe.
  • Már hat majomhimlős eset van Magyarországon – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Mindannyian 20 és 40 év közötti férfiak. Közben a WHO bizottságot hívott össze, mert a vírus meglepte a szakértőket is. A különböző vizsgálatok arra utalnak, a betegség már sokkal hosszabb ideje köztünk lehet. A mai kormányinfón is szó volt erről a majomhimlőről. Gulyás Gergely miniszter újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, egyelőre a kormány nem tervez különleges intézkedéseket a fertőzéssel kapcsolatban.
  • Szegeden is érdemes lesz felnézni az égre szombatról vasárnapra virradóra. Szabad szemmel is látható lesz ugyanis egy olyan izgalmas égi jelenség, amelyre ezer éve nem volt példa. Öt bolygó, a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter és a Szaturnusz egy sorban lesz látható. Aki azonban nem bízza a véletlenre, az a Szegedi Csillagvizsgálóban részleteiben is megnézheti ezeket az égitesteket.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

Címlapon

mutasd mind