Játék a sötétben – Szegeden minden fordítva van a Black Comedyben

Több olyan előadást hozunk, ahol az emberi sorsok alakulása jelenik meg a színházak színpadain. Láthatjuk, hogyan viselkednek a karakterek különös helyzetekben, maguk vagy mások alakítják útjukat.
Várnai Adrienn

2021. november 16. 17:46

Játék a sötétben – Szegeden
minden fordítva van a Black Comedyben
  • Werner Schwab a kivételes tehetségű osztrák drámaíró darabját mutatta be a Vörösmarty Színház Székesfehérváron. A Pisztácia és mogyoró című drámát Zsótér Sándor rendezésében láthatja a közönség.
  • Színes jelmezek, túlzó díszlet, és sötétség. A 70-es évek Londonjában játszódó Black Comedyt Peter Shaffer fordított színpadi világítással írta meg. A nézők a darab elején nem látnak semmit, majd mikor áramszünet lesz, felkapcsolják a lámpákat, és minden láthatóvá válik. A z előadás a Szegedi Nemzeti Színházban látható.
  • A karrier felívelésének és a magánélet mélypontjának kettősségét mutatja be a Katkó Ferenc által rendezett Váratlan találkozások című darab a Békéscsabai Jókai Színházban.
  • Három karakter, egy színész és egy különleges mű – így jellemezhető a szolnoki Szigligeti Színház Szín-Mű-Hely előadása. A darabot Verebes István rendező gyúrta össze Csehov, O’Neill és Pirandello műveiből. Az „Ember, ember és ember” című színpadi játékot Mészáros István előadásában a láthatja a közönség.
  • A januári online bemutató után most közönség előtt is bemutatta a Vas Laci bábjátékot a debreceni Vojtina Bábszínház. A darab népmesei alapokkal készült, de modern feldolgozásban.

 

Forgószínpad: nézze meg színházi magazinunkat!