Iróniában elsőzött a Szeged Televízió, még ha sokan nem is értették – Szegedi Híradó, 2022. június 22-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. június 22. 19:01

Iróniában elsőzött a Szeged
Televízió, még ha sokan nem is értették – Szegedi Híradó,
2022. június 22-én
  • A Bokros-csomagnál is nagyobb megszorításra készül a kormány – állítja az ellenzék. A parlamenti vitában Varga Mihály pénzügyminiszter a rezsicsökkentés és a honvédelem költségvetéséről beszélt, míg a patkó túloldalán úgy látják, hogy olyan megszorítások vannak a költségvetésben, amelyek minden magyar embernek fájni fognak, kivéve a fideszes oligarchákat.
  • A kormánymegbízottak főispánokká, a megyék vármegyékké válnának a Fidesz kormány legújabb ötlete alapján. A javaslatokat – mint sok más esetben – ezúttal is elbújtatták, az egyiket éppen a jövő évi költségvetési tervezetben. A Szeged Televízió médiatörténelmet írt, ugyanis tegnap esti Téma című hírháttér műsorunkban Balogh Judit elsőként, igaz ironikusan, de már Csongrád-Csanád vármegyéből köszönt el.
  • Lekapcsolhatják az áramot és a gázt is azoknál a cégeknél, akik nem nyilatkoznak legkésőbb július 1-jéig arról, továbbra is jogosultak-e a rezsicsökkentésre. Pénteken döntött erről a kormány. Nem elég viszont, hogy kevés az idő, de a szolgáltató sincs még felkészülve az adminisztrációra.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!