Irány újra Ják! Újra látogatható a templom!

Biztosan önök között is sokan vannak, akik szeretik jó előre megtervezni a nyári programokat. Ezért is hívjuk fel a figyelmet már most nyári fesztiválokra. De A szomszéd vár április 29-i adásában a tavaszi városnézésekhez is adtunk néhány tippet.
Hajdu-Balogh Ramóna

2022. május 02. 10:13

Irány újra Ják! Újra látogatható
a templom!

ZARÁNDOK

Elkészült a jáki templom belső restaurálása, április közepe óta a turisták is újra látogathatják a magyar középkori építészet egyik legjelentősebb építményét. Az Árpád-kori román stílusú templom belseje több mint 2 milliárd forintos támogatással újult meg, aminek részeként hamarosan megépül egy látogatóközpont is.

 

TIPPADÓ

Királyok és Szentek. Ez a címe az Árpád-házi uralkodókat bemutató különleges tárlatnak, ami nemrégiben Székesfehérváron nyílt meg. A megújult Szent István Király Múzeumban látható kiállításra több mint tíz országból hétszáz felbecsülhetetlen értékű kincs érkezett.

 

VIGADÓ

Ezen a nyáron is visszatérnek a lovasszínházi produkciók Mórahalomra. A fedett lovardában ismét látványos előadásokra számíthatnak a nézők. A korábbi sikeres előadások mellett lesz egy újdonság is, az Árpád-házi királyok rockopera.

 

Jamie Winchester mellett hat fiatal magyar együttes is színpadra lép az idei VeszprémFesten. Az ír származású zenész három este muzsikál majd a jezsuita templomnál a július 11. és 16. között megrendezett zenei találkozón. A fesztiválhoz kapcsolódva idén is lesznek Rozé, Rizling és Jazz Napok Veszprémben.

 

TIPPADÓ

Az alagsortól egészen a padlásig, minden rejtett folyosót és termet bemutattak a látogatóknak a szegedi Móra Ferenc Múzeumban egy különleges séta során. Még olyan kulisszatitkokra is fény derült, miért takarják el az ablakokat a tárlatok többségénél.