Iparkamarai együttműködés a szegedi és az újvidéki egyetemmel – Szegedi Híradó, 2022. április 5-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. április 05. 19:00

Iparkamarai együttműködés a szegedi
és az újvidéki egyetemmel – Szegedi Híradó, 2022. április
5-én
  • Az ellenzéki pártok vezetői közösen keresik a magyarázatot a választási vereségre. Hadházy Ákos független képviselő azt javasolja, hogy csak úgy vegyék fel az ellenzéki képviselők a mandátumukat, ha bizonyos feltételek teljesülésére biztosítékot kapnak. Ha nem, akkor elvben felvetette a képviselő azt is, hogy egyáltalán ne üljenek be a parlamentbe. Nem csak Magyarországon, de sehol a világon nem volt még példa rá, hogy a képviselők megválasztásuk után kollektívan visszalépjenek, ezért erre az esetre jogi szabályozás sincs.
  • Akár sikeres vállalkozásokat is indíthatnak azok az egyetemi hallgatók, akik részt vettek a szegedi és az Újvidéki Egyetem, illetve a megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös projektjében. Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem kuratóriumi elnöke szerint Európában még mindig kevés fiatal képzeli el magát egy cég élén, ez az együttműködés pedig ennek a szektornak a fejlesztését tűzte ki célul.
  • Lőw Immánuel nem csak Szeged főrabbija volt, hanem korának egyik legjelentősebb európai tudósa is. Ez hangzott el azon az emlékülésen, amelyet a Szegedi Zsidó Hitközség rendezett. Átadták a főrabbiról elnevezett emlékplakettet is.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

Címlapon

mutasd mind