Inga: csökkenti a városi közlekedési dugókat a radnótis diákok alkalmazásötlete

Második helyen végzett a középiskolások vállalkozási ötletversenyén a Radnóti-gimnázium csapata. Az IdeaFest-re egy autómegosztó applikációval pályáztak, amit hárman fejlesztettek. Az alkalmazás az ingázóknak segít együtt közlekedni.
Várnai Adrienn

2022. április 18. 17:51

Inga: csökkenti a városi közlekedési dugókat a radnótis diákok alkalmazásötlete

Zentai Péter, Mészáros Csaba és Tassy Ádám egy telekocsi-alkalmazás ötletével lettek másodikok az idei IdeaFest középiskolás ötletversenyen. A diákok közül ketten a Szeged Televízió Körút című műsorának vendégei voltak. Elmondták, 

 

az Inga nevű alkalmazás célja, hogy a nagyobb városokba a környező településekről közlekedők könnyen találjanak útitársat, így csökkentve a költségeket, a közlekedési dugókat és a környezetterhelést.

 

Az alkalmazásra utasként és autósként is lehet regisztrálni, mindketten felrakhatják, merre mennek vagy merre mennének. GPS-koordináták segítségével működő stoppolásra is lehetőségük lesz a felhasználóknak, így elviekben akárhol beszállhatunk egy autóba.

 

Az Inga alkalmazásra elő is lehet majd fizetni azoknak, akik napi szinten így utaznának.

 

Az ötletgazdák nem konkurensként tekintenek az Oszkárra, a legismertebb telekocsi-szolgáltatásra, még segítséget is kaptak az egyik alapítótól, Prácser Attilától. A három radnótis diák matematika tagozaton tanul, tanáruk Huber Máté segítségével neveztek a IdeaFest-re.

 

Az ötlet iránt két befektető érdeklődött eddig, ha sikeresek a tárgyalások, akkor az ötletből hamarosan működő alkalmazás lehet.

 

Nézze meg a teljes beszélgetést!

Címlapon

mutasd mind