Ilyen volt Szeged sportja 2021-ben, 1. rész: remeklő Pick és Grosics, valamint az év egyik legfelemelőbb pillanata a Maty-éren

A két ünnep között ismétlőválogatással jelentkezett a Szeged Televízió Aréna című magazinműsora, itt az első összeállításuk.
Kurilla Viktor

2021. december 28. 10:14

Ilyen volt Szeged sportja 2021-ben, 1.
rész: remeklő Pick és Grosics, valamint az év egyik legfelemelőbb
pillanata a Maty-éren
  • Alig néhány hete avatták fel a Pick Szeged új otthonát, a 8300 férőhelyes Pick Arénát. December 9-én a Kiel elleni meccset egy látványos megnyitóünnepséggel vezették fel, amelyen egyebek mellett felavatták a hírességek csarnokát is.
  • A Szeged-Csanád Grosics Akadémia húsz lejátszott mérkőzés után az NB II ötödik helyéről várhatja a tavaszi folytatást. Dragan Vukmir együttese több nagy győzelmet is elkönyvelhetett a bajnokság első felében. A Békéscsaba elleni végül elveszített évzáró rangadó után a csapat két kulcsjátékosa értékelte az eddig látottakat.
  • A 17 éves Boldizsár Dalma tavaly szilveszterkor deréktól lefelé megbénult. A fiatal lány tíz éven át aktívan kajakozott, de azután sem mondott le a sportról, hogy kerekesszékbe került. Egy parakajak volt az álma. A Csodalámpa Alapítvány segítségével ez az álom végül megvalósult.
  • Egyetlen magyarként indult az idei görkorcsolya világbajnokságon a szegedi Gardi Dominika. A Tornádó Team Szeged tehetsége kiválóan szerepelt Kolumbiában, aminek köszönhetően kvótát szerzett a jövő évi Világjátékokra.

 

Nézze meg (újra) az adást!