Ilyen volt 2022 a Szegedi Híradó szemével – 2. rész

A Szeged Televízió híradóválogatásának második része 2022 második negyedévének legfontosabb eseményeivel. December 30-áig minden nap egy válogatással tekintenek vissza az év legfontosabb eseményeire.
Garai Szakács László

2022. december 28. 19:00

Ilyen volt 2022 a Szegedi Híradó
szemével – 2. rész

A szerkesztő ezeket a témákat emelte ki 2022 második negyedévéből:

  • 2010 óta negyedszer győzött a Fidesz–KDNP az április 4-i országgyűlési választásokon. A kormányzópártok ezúttal is megszerezték a parlamentben a kétharmados többséget.
  • Minden nap a harmadik szegedi Tisza-híd megépítésért fog dolgozni Mihálffy Béla fideszes országgyűlési képviselő, de továbbra is szeretné képviselni a kiskundorozsmaiakat is – ezt mondta, amikor a választást követően átvette mandátumát. Szabó Sándor szocialista képviselő a harmadik ciklusát kezdte meg. Ő úgy vélte, az ellenzéknek be kell ülnie a parlamentbe és onnan kell képviselni azokat, akik kormányváltást szerettek volna és ezért rájuk szavaztak.
  • Csaknem 180 mázsa halat halásztak le április végén Szeged mellett, a Szilvás-Fehérpart nevű holtágról. A vizet azért engedték le, mert az állami tulajdonú vizekben meder-rekonstrukciót készítettek elő.
  • A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után idén májusban ismét megtartották a Szegedi Borfesztivált.
  • Szeged fejlődését mindig a függetlenség és a szabadság biztosította, mondta a város napján tartott ünnepi közgyűlésen Botka László polgármester.
  • Júniustól már kóser gyufát is gyártanak Szegeden. A helyi zsidó hitközség kereste meg a gyárat az ötlettel, hogy készítsenek olyan gyufát, amely nem tartalmaz sertésből származó anyagokat, sőt más állati eredetűt sem. Ilyet jelenleg sehol máshol nem gyártanak a világban.
  • Június végén elkészült az Oskola utca. Ez a beruházás egy kétéves projekt része volt, amely hat városrészt foglalt magában.
  • Története legnagyobb sikerét érte el a Naturtex-SZTE-Szedeák áprilisban: ezüstérmet szereztek a Magyar Kupában.
  • Ötödik alkalommal lett magyar bajnok a Pick Szeged. Juan Carlos Pastor együttese a június közepén megrendezett döntő rangadón 30–29-re nyert a Telekom Veszprém otthonában, összesítésben több idegenben lőtt góljuknak köszönhetően bizonyultak jobbnak. A kékek ezzel megvédték bajnoki címüket, ami eddig még soha sem sikerült a klub történetében.

 

 

Az első negyedévből ezek az események voltak a legfontosabbak.

Címlapon

mutasd mind