Időfutár szereplőváltással

Márciusban már minden színházban újraindult az élet. A nézőket új bemutatókkal vagy felújításokkal várják. Ezek közül válogattunk a mai adásba. Forgószínpad 2023. március 9.
Időfutár szereplőváltással

Április elsején újra műsorra tűzi a Miért nem marad reggelire című vígjátékot a Soproni Petőfi Színház. A darab nem bohózat, hanem romantikus vígjáték: gyengéd humorral, apró gesztusokkal, egymásra való finom reakciókkal mutatja meg a felszín alatt megbúvó mély tartalmat. A darab rendezője Kiss József Jászai-díjas rendező.

 

2016 után ismét Cserhalmi György rendezésében, de a bezárt színház miatt ezúttal a Városháza Dísztermében mutatták be Székesfehérváron, Reginald Rose: Tizenkét dühös ember című darabját. A legendás mű 12 ember – egy esküdtszék tagjainak – zárt ajtók mögötti vitáit idézi jeleníti meg, közben megismerhetjük a személyiségüket, hátterüket, gondolkodásmódjukat. A döntés a kezükben van: élet vagy halál.

 

2019 őszén mutatta be az országban harmadik színházként a Szegedi Nemzeti Színház az Időfutárt, ami korábban rádiójátékként és könyvsorozatként is sikeres volt. Először a Covid, azután az energiaválság miatti bezárás volt az oka annak, hogy még „csak” az 50. felé közelít a gyerekeknek és felnőtteknek is szórakoztató előadások száma. Most ismét felújították és szereplőváltás is volt.

 

Könnyből épült várak, férfidolgok, asszonyi áldozatok, katarzis. A Kőműves Kelemen című rockballadát mutatta be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház. Sarkadi Imre befejezetlen művét Ivánka Csaba dolgozta át, a dalokat Szörényi Levente és Bródy János jegyzi.

 

Forgószínpad: nézze meg színházi magazinunkat!

Címlapon

mutasd mind